Wat mijn klanten zeggen…

-Joke Hopman & Peter van Welsenes – Nederland

“Wij hebben Marijke leren kennen tijdens onze zoektocht naar een vakantiehuis. Wat zochten we, een authentiek finca met een mooi uitzicht iets uit de kust met rust en een gevoel van ruimte. Meteen al bij het eerste telefoongesprek was er een klik en begreep ze feilloos wat we zochten. Zij maakte de afspraken voor ons om de huizen te bekijken die we via de websites hadden gevonden. Marijke kwam zelf ook nog met een finca in Lliber. Zij had precies door wat wij zochten en dacht met ons mee. Op deze finca werden we op slag verliefd. Dat had ze goed gezien! Tijdens het gehele traject in de aanloop naar het voorlopige koopcontract heeft ze ons op een zeer professionele en fijne manier geholpen. Altijd bereid om alle vragen direct te beantwoorden. Niet alleen de finca maar ook Marijke was/is voor ons een schot in de roos tijdens het gehele traject. We raden haar absoluut aan.”

-Laura & Rob Besselink – Nederland

“Waar denk je als eerste aan als je een tweede woning in Spanje wilt kopen? Natuurlijk denk je aan zon, zee en strand. Maar het eerstvolgende is toch wel: vertrouwen.

Je gaat naar een land met een andere taal, een relatief onbekende plek met onbekende mensen. Je bent ook niet bekend met de wetten en regelgeving. Dat was voor ons het moment dat wij Marijke hebben ontmoet.

Marijke heeft ons geholpen en ondersteund in het hele proces. Haar kennis en netwerk zijn van grote waarde. Maar vooral het gevoel dat er iemand is waar je in gelooft. Dat je het geloof hebt dat het goed komt.

Wij kennen Marijke inmiddels meer dan 10 jaar. Onze droom is uiteindelijk werkelijkheid geworden. In Spanje een prachtige villa als tweede thuis.”

-Walter van de Wege & Diana Pover – Nederland

“Professionele klantgerichte begeleiding met een persoonlijke ‘touch’! Wij werken sinds 2011 met Marijke samen voor aankoop- en renovatie-begeleiding van ons vastgoed aan de Costa Blanca in Spanje en bevelen haar van harte aan!

Zij is een vriendelijke begeleidster met veel ervaring en heeft een bijzonder uitgebreid netwerk van ervaren professionals op nagenoeg alle gebieden met een gekwalificeerd trackrecord, onderschreven door tal van andere tevreden klanten. Hier hebben wij dan ook optimaal gebruik van gemaakt. Ze heeft de verkoop van ons luxe appartement, maar ook de renovatie van de door ons aangekochte villa met uitzicht op zee van A tot Z uitstekend begeleidt.

De persoonlijke ‘touch’ in combinatie met de professionele houding en inlevingsvermogen in de wensen en gedachten van haar klanten zijn de sterke punten van Marijke. 

Marijke is een warme persoonlijkheid, ze luistert erg goed naar waar haar klanten op zoek naar zijn, waar ze waarde aan hechten en zet zich daar dan ook 100% en vol passie voor in. Ze is uiterst betrouwbaar, vertrouwelijk en komt haar afspraken altijd na. Om deze redenen laten wij alles wat geregeld moet worden omtrent onze villa graag volledig en vol vertrouwen aan haar over. Marijke bezit uitstekende organisatorische skills, is flexibel, creatief, oplossingsgericht, vindingrijk en weet binnen ‘no time’ waar haar klanten naar op zoek zijn en van houden!”

-Kees en Gisèle – Boxtel

“In oktober 2020 zijn wij in contact gekomen met Marijke Zoon voor onze zoektocht naar een vakantiehuis in Spanje.

Zij nodigde ons uit om naar Spanje te komen om met haar een paar dagen voor ons geschikte woningen te komen bekijken. Gewoon sfeer proeven, omgeving ontdekken en kijken naar de mogelijkheden en onze wensen. Dit vond ze belangrijk, gezien wij zelf nog weinig van Spanje kende en hadden gezien. In november 2020 zijn wij totaal blanco maar met een aantal door ons en Marijke uitgezochte potentiele villa´s, afgereisd naar de Costa Blanca.

Vanaf het moment dat we bij Marijke de auto instapte om de eerste huizen te gaan bekijken, was er gelijk een klik en vertrouwen.

Ze had haar huiswerk perfect gedaan wat onze wensen betrof, door goed te luisteren en geduld te hebben. Zij begreep heel goed dat het een hele grote stap /beslissing voor ons was. Marijke spreekt vloeiend Spaans, woont en werkt al jaren in het gebied, ze kent de lokale mensen en de mentaliteit.

Ze heeft ons naast haar werk als makelaar de mooie plekken laten zien in de omgeving, de restaurants, de winkels en veel verteld over het fijne leven in Spanje. Dat vonden wij een grote toegevoegde waarde.

Daarnaast heeft ze verstand van de huizenmarkt aldaar en hoe de bureaucratie werkt, dat is toch net even wat anders dan in Nederland en verreist kennis en geduld zoals wij dat hebben ervaren.

Wij hebben uiteindelijk ons huis in die ene week gevonden. Heel bijzonder en daar heeft Marijke niet alleen aan bijgedragen als makelaar (zakelijk) maar zeker ook qua gevoel aan meegeholpen.

Want laten we eerlijk zijn ,daar gaat het uiteindelijk om als je een huis koopt. Het fijne gevoel daar begint het mee.”

-Melchior & Nicole Scholten – Nederland

“Wij zijn Melchior en Nicole Scholten wonende in Nederland in de provincie Limburg. Vorig jaar kregen wij spontaan het idee om een appartement of een villa te kopen in Spanje. Marijke benaderde ons telefonisch al vrij snel in vergelijking met andere makelaars. Bij haar kregen we geen gevoel van mañana, mañana. Het voelde goed om met haar verder in zee te gaan, ook omdat zij ons woningen buiten onze voorkeurslijst heeft laten zien.

Zij is twee dagen intensief met ons op pad geweest om woningen te bezichtigen maar ook veel van de omgeving te laten zien, waar ze echt de tijd voor nam om ook echt een goed gevoel en beeld te krijgen van een plaats (leuke strandjes, eetgelegenheden, straatjes en plein van Altea, kustlijn van Benissa)

Ook over de begeiding tijdens het aankoopproces (notaris, bank etc.) en haar after sales service zijn wij heel tevreden. Door omstandigheden waren wij helaas niet in de gelegenheid om bij de oplevering van ons appartement aanwezig te zijn, wat Marijke na volle tevredenheid voor ons heeft gedaan.

Zoekt u een huis een Spanje, wij kunnen Marijke Zoon van harte aanbevelen. Zij heeft doordat ze al zo lang in Spanje woont vele contacten, connecties en ze spreekt vloeiend Spaans.”

-Pilar Imedio Ciudad

“Doña Marijke Zoon, agente inmobiliaria, es la MEJOR, más estricta, en su trabajo siempre lo lleva hasta el fin, hasta la total satisfacción de ambas partes.

He realizado dos operaciones con ella y repetiría sin duda.”

-André van den Heuvel – Nederland

“Marijke is een betrouwbare en vakbekwame topper! Al meer dan 10 jaar heeft ze onze aan- en verkopen, van divers vastgoed aan de Spaanse Costa Blanca, verzorgd. Ze begeleidt ons van A tot Z en overziet eventuele valkuilen.  Haar adviezen zijn duidelijk en doordacht. Ze denkt gevraagd en ongevraagd mee over wat verstandig is of niet.  Bij de aan-, of verkoop van vastgoed in Spanje komt een hoop kijken. Het gaat écht anders dan in Nederland.  Andere wetten, regels en gebruiken. Marijke loodst je op een rustige en heldere manier door het gehele proces. Kortom blij met haar kennis, kunde en enthousiasme.

Ik beveel haar van harte aan!”

-Anton Zobrist & Pino Langone – der Schweiz

“Marijke hat uns, während wir noch in der Schweiz wohnten, während mehreren Wochen in Spanien tatkräftig unterstützt um eine passende Immobilie zu finden. Wir schätzten es sehr, dass sie als unabhängige Maklerin tätig ist, was für uns eine enorme Erleichterung für die Suche bedeutete. Ihr Engagement, Termine zu vereinbaren war überwältigend. Sie hat uns immer tatkräftig unterstützt indem sie uns auf allfällige Mangel hingewiesen hat und uns über Nebenkosten, Steuern usw. informierte. Bis zur Verschreibung der Immobilie fühlten wir uns bestens betreut. Marijkes sehr freundliche, aufgestellte, humorvolle und professionelle Art hat uns sehr gefallen. Wir können Marijke als Immobilienmaklerin wärmstens empfehlen und würden sofort wieder mit ihr zusammen arbeiten.”

-Nico van Rijn – Driebergen

“In het nemen van deze beslissing en toch wel grote stap op mijn leeftijd (toen 77 jaar), heeft Marijke een behoorlijk steentje bijgedragen. Zij liet mij niet alleen villa´s zien maar ook de omgeving waardoor ik een compleet beeld kreeg want uiteindelijk is dat wel waar het mee begint. Zij luisterde goed naar mijn wensen en uiteindelijk heeft zij mijn droomvilla gevonden waar ik ontzettend blij mee ben.

Tijdens mijn laatste verblijf van 5 maanden heb ik meerdere zones bekeken zoals Moraira, Benissa etc. en rondgereden en goed naar mensen geluisterd. Het is uiteindelijk het dorpje Altea geworden omdat vanaf waar ik nu woon, Altea per fiets is te bereiken en ik heerlijk rustig woon maar toch wel onder de mensen in een residentiële buurt en de supermarkt op nog geen 5 minuten lopen.

Bovendien heeft zij mij begeleid in het totale aankoopproces en heeft mij ook naderhand nog geholpen met haar netwerk van contacten zodat ik nu o.a. een verwarmd zwembad heb.

Ik geniet volop van het Spaanse leven – de temperatuur – het milde microklimaat wat zich uitstekend leent om te overwinteren – de vriendelijkheid van de mensen – de afwisseling in de natuur – bergen, uigestrekte velden, (Nederland is dan zo vlak) heuvels, zee, de dorpjes en de gezelligheid van het Mediterrane buitenleven. 

Nico woont vanaf juli 2018 voorgoed in Altea en geniet volop samen met zijn kinderen en kleinkinderen die regelmatig op bezoek komen.”