Op 24 mei zijn ze in Altea begonnen aan de renovatie van de kustlijn. De voormalige parkeerplaats aan zee bij de boulevard wordt aangepakt en veranderd in een brede wandelpromenade en strand (zie video). Uit respect voor de restauranthouders, winkels en het toerisme (en bovendien de regelgeving dat de bouw in augustus stil ligt) zal dit in september weer worden voortgezet.

Belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van Altea

Voor de huidige burgemeester van Altea (Llinares) is de renovatie van kustlijn, de op één na belangrijkste gebeurtenis in de recente geschiedenis van Altea, naast de beslissing begin jaren tachtig om de oude dorpskern volledig te renoveren.

Van de totale kosten van ongeveer 3,3 miljoen euro voor de renovatie/uitbreiding van de promenade, schrijft het ministerie 2,3 miljoen euro voor in het maritieme deel, de rest wordt betaald uit de gemeentekas, die in drie jaarlijkse termijnen wordt betaald.

Eind resultaat in zomer 2022

Het eindresultaat waar men in de zomer van 2022 al van kan genieten bevat onder andere het herstel van het voormalige strand, een entree naar het strand en een verlenging van een mooie wandelpromenade die ontworpen is voor mensen, bewoners en toeristen. 

Het wegverkeer zal worden gereduceerd en er zijn plannen om de promenade te renoveren met:

  • nieuw stadsmeubilair;
  • groene zones met inheemse vegetatie;
  • recreatiegebieden en nieuwe recreatieruimtes.

Het gaat om het gedeelte tussen Carreró del Astillero en Travessera de Sant Pere. Dit project geeft Altea nog meer allure als kustplaats. Het zal een positieve doorwerking hebben voor het toerisme. 

De onderstaande video geeft een heel goed beeld wat ons volgende zomer te wachten staat!

 

Parkeergelegenheid

Nu de ‘charco’ (zoals het in de volksmond genoemd word) verdwijnt, ben ik heel benieuwd welk alternatief de gemeente gaat bieden als parkeergelegenheid. Aangezien dit een aanzienlijk probleem is in Altea. Wordt vervolgd.

Bron: Alicante Plaza