Op 24 mei zijn ze in Altea begonnen aan de renovatie van de kustlijn. Ze pakken de voormalige parkeerplaats aan zee bij de boulevard aan. Deze verandert in een brede wandelpromenade en strand (zie video). Uit respect voor de restauranthouders, winkels en het toerisme (en bovendien de regelgeving dat de bouw in augustus stil ligt) zetten ze dit in september weer voort.

Een foto van de renovatie van de boulevard in Altea.

Belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van Altea

Voor de huidige burgemeester van Altea (Llinares) is de renovatie van kustlijn, de op één na belangrijkste gebeurtenis in de recente geschiedenis van Altea, naast de beslissing begin jaren tachtig om de oude dorpskern volledig te renoveren.

Van de totale kosten van ongeveer 3,3 miljoen euro voor de renovatie/uitbreiding van de promenade, schrijft het ministerie 2,3 miljoen euro voor in het maritieme deel. De rest betaald men uit de gemeentekas, die in drie jaarlijkse termijnen wordt betaald.

Een foto van de renovatie van de boulevard in Altea.

Eind resultaat in de zomer 2022

Het eindresultaat waar men in de zomer van 2022 al van kan genieten bevat onder andere het herstel van het voormalige strand. Maar ook een entree naar het strand en een verlenging van een mooie wandelpromenade. Deze wandelpromenade is ontworpen voor mensen, bewoners en toeristen. 

Ze reduceren het wegverkeer en er zijn plannen om de promenade te renoveren met onder andere:

  • nieuw stadsmeubilair;
  • groene zones met inheemse vegetatie;
  • en recreatiegebieden en nieuwe recreatieruimtes.

Een foto van de renovatie van de boulevard in Altea.

Het gaat om het gedeelte tussen Carreró del Astillero en Travessera de Sant Pere. Dit project geeft Altea nog meer allure als kustplaats. Daarnaast heeft het een positieve doorwerking op het toerisme.

De onderstaande video geeft een heel goed beeld wat ons volgende zomer te wachten staat!

 

Parkeergelegenheid

Nu de ‘charco’ (zoals het in de volksmond genoemd word) verdwijnt, ben ik heel benieuwd welk alternatief de gemeente gaat bieden als parkeergelegenheid. Aangezien dit een aanzienlijk probleem is in Altea. Wordt vervolgd.

Bron: Alicante Plaza