“Ga maar eens rondkijken en ontdekken wat je van Altea en de Costa Blanca vindt” zeiden mijn oom en tante in 2003. Die hadden daar een appartement met een groot terras en prachtig zeezicht op de jachthaven.

Het idee was om één maand in hun appartement te blijven en om de omgeving te verkennen. Maar ondertussen wel solliciteren naar een baan als makelaar aan de Costa Blanca.

Dus de eerste week ging ik langs een bekende Spaanse Project Ontwikkelaar Ballester. Die had ik ontmoet tijdens één van mijn bezichtigingsreizen met Nederlandse klanten.

Na een fijn en leuk gesprek met de commerciële directrice werd ik de volgende dag gebeld voor een tweede gesprek en wilde ze mij graag aannemen.

Een nieuw leven

Ik had niet verwacht dat de stroomversnelling zo snel zou kunnen gaan. Mijn beslissing zou een ommezwaai in mijn leven betekenen wat betreft mijn woonplaats. Maar ook het beginnen van een compleet nieuw leven. Het voelde goed maar vond het wel heel spannend en ik heb “ja” gezegd. Eén maand later ben ik begonnen.

Een archieffoto van Marijke met twee collega's.

Vastgoedbubbel

Daar heb ik acht jaar lang met heel veel plezier gewerkt in een internationaal expat team. Ik had ideale werktijden – één week ochtenddienst en de andere week middagdienst. In 2003 was de markt booming en werd er veel verkocht. Het meeste vanuit de bouwput/of vanuit een plan. Het kon allemaal niet op. Totdat in 2008 de vastgoedbubbel knapte en de situatie veranderde. Ik bleef als één van de laatste over in het verkoopteam.

Stadman

Jon Stadman de voormalig eigenaar van Stadman International in Altea, benaderde mij in 2011 met de vraag of ik voor hun in de verkoop wilde werken. Dat heb ik gedaan. Zo heb ik veel geleerd van hoe je op een professioneel en klantgerichte manier, succesvol de internationale klanten kunt bereiken. Daar heb ik ruim 2,5 jaar met veel plezier gewerkt.

Makelaar aan de Costa Blanca

Daarna heb ik nog twee jaar gewerkt voor een Noorse makelaardij in Albir die op een gegeven ogenblik niet meer consequent de lonen kon uitbetalen. Ik besloot om daar weg te gaan en de “sprong in het diepe” te maken en voor mijzelf te beginnen in april 2016 met de backup van mijn broer Robbert die de website maakte.

Een foto van Marijke Zoon, makelaar aan de Costa Blanca.

Droomhuis Costa Blanca

Ik was er van overtuigd dat met mijn netwerk van contacten en het aanbieden van een persoonlijke zoekservice voor klanten, een succesvolle formule kon zijn. Bovendien besteedde ik een belangrijk deel tijdens de bezoeken om de omgeving aan de klanten te laten zien wat erg werd gewaardeerd. Ik heb nog steeds heel veel plezier in wat ik doe en ben heel dankbaar dat ik mensen een droom mag verkopen. Dát maakt Droomhuis Costa Blanca.

Ben je ook op zoek naar jouw droomhuis? Bekijk dan eens mijn favorieten.

Zonnige groet, Marijke!