“Ga maar eens rondkijken en ontdekken wat je van Altea en de Costa Blanca vindt” zeiden mijn oom en tante in 2003. Die hadden daar een appartement met een groot terras en prachtig zeezicht op de jachthaven. Het idee was om één maand in hun appartement te blijven en zo de omgeving te verkennen en ondertussen solliciteren naar een baan in de makelaardij.

Dus de eerste week ging ik langs een bekende Spaanse Project Ontwikkelaar Ballester die ik had ontmoet tijdens één van mijn bezichtigingsreizen met Nederlandse klanten. Na een geanimeerd gesprek met de commerciële Directrice werd ik de volgende dag gebeld voor een tweede gesprek en wilde ze mij graag aannemen.

Nieuw leven

Ik had niet verwacht dat de stroomversnelling zo snel zou kunnen gaan en mijn beslissing zou een ommezwaai in mijn leven betekenen wat betreft mijn woonplaats en het beginnen van een compleet nieuw leven. Het voelde goed maar vond het wel heel spannend en heb “ja” gezegd en zou één maand later beginnen.

Vastgoedbubbel

Daar heb ik acht jaar lang met heel veel plezier gewerkt in een internationaal expat team met ideale werktijden – één week ochtenddienst en de andere week middagdienst. In 2003 was de markt booming en werd er veel verkocht, het meeste vanuit de bouwput/van plan en het kon allemaal niet op. Totdat in 2008 de vastgoedbubbel knapte en de situatie veranderde en ik als één van de laatste in het verkoopteam overbleef.

Stadman

Jon Stadman de voormalig eigenaar van Stadman International in Altea, benaderde mij in 2011 met de vraag of ik voor hun in de verkoop wilde werken. Dat heb ik gedaan en heb veel geleerd van hoe je op een professioneel en klantgerichte manier, succesvol de internationale clientele kunt bereiken. Daar heb ik ruim 2,5 jaar met veel plezier gewerkt.

Droomhuis Costa Blanca

Daarna heb ik nog twee jaar gewerkt voor een Noorse makelaardij in Albir die op een gegeven ogenblik niet meer consequent de lonen kon uitbetalen. Ik besloot om daar weg te gaan en de “sprong in het diepe” te maken en voor mijzelf te beginnen in april 2016 met de backup van mijn broer Robbert die de website maakte.

Ik was er van overtuigd dat met mijn netwerk van contacten en het aanbieden van een persoonlijke zoekservice voor klanten, een succesvolle formule kon zijn. Bovendien besteedde ik een belangrijk deel tijdens de bezoeken om de omgeving aan de klanten te laten zien wat erg werd gewaardeerd. Ik heb nog steeds heel veel plezier in wat ik doe en ben heel dankbaar dat ik mensen een droom mag verkopen.