Aangenaam, ik ben Marijke Zoon. Geboren en getogen Haarlemse en vanaf jongs af aan heb ik al dat ‘reisgen’ in mijn systeem. Als meisje van 12 wist ik al al heel resoluut aan mijn ouders te vertellen dat ik later in het buitenland zou gaan wonen maar toen wist ik nog niet dat Spanje mijn thuisland zou worden. Inmiddels woon ik al 17 jaar in Spanje aan de Costa Blanca in Altea.

Na mijn commerciële opleiding op de MEAO, gevolgd door een marketing studie NIMA-A, ging ik al regelmatig op reis. Zelfs toen het ijzeren gordijn nog bestond, ging ik als 19-jarige al alleen op avontuur, per trein naar Polen op uitnodiging van een Poolse vriend.

Een vakantiefoto van Marijke Zoon.

Reizen als passie

De reisjes naar Mediterrane landen hadden een grote aantrekkingskracht op mij. Zuid Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland (vaste land en de Griekse eilanden) en Turkije waren mijn favorieten. In Turkije heb ik, voordat het massatoerisme begon, ook ruim 4 seizoenen in het toerisme gewerkt waarvan één seizoen als reisbegeleidster/gids van culturele busreizen voor Nederlanders die soms 1 week tot 10 dagen duurden. Dit was ontzettend interessant en gevarieerd met een leuk niveau culturele toeristen.

Na terugkomst heb ik toen 10 jaar in Nederland gewerkt voor verschillende internationale holdings waaronder o.a. Randstad Holding en bij O´Neill als Trade Show Coordinator voor de internationale distributeurs waar ik zakelijk ook regelmatig op reis was. Een 6-weekse rondtrek reis in Thailand was ook één van mijn avonturen voordat ik definitief voor Spanje koos.

Een foto van Marijke Zoon en een paard.

Eerste baan in Spanje

Via mijn Nederlandse werkgever kwam ik voor het eerst in aanraking met de Costa Blanca. Ik mocht mee met een makelaar die bezichtigings-reizen voor klanten naar Spanje organiseerde. Op die manier leerde ik de omgeving goed kennen.

Een maand lang verbleef ik in een mooi appartement met zeezicht van mijn oom en tante in Altea. Het gaf mij ook de tijd om te solliciteren bij een grote Spaanse project-ontwikkelaar. Binnen 1 week werd ik aangenomen!

Spanje en de Costa Blanca als favoriet

Van alle reizen naar de Mediterrane landen, voelde ik mij het meeste thuis in Spanje. Met name door de combinatie van de aardige en gastvrije bevolking, de prachtige natuur en cultuur. Maar ook het culinaire niveau en het microklimaat en internationale mix van nationaliteiten aan de Costa Blanca.

Hoe dit uiteindelijk heeft geleid tot het opzetten van mijn bedrijf, vertel ik je in de volgende blog. Bekijk ook eens mijn favorieten.

Zonnige groet, Marijke!