Deze maand wil ik graag wat mooie en voor sommige van jullie, onbekende plekken in Altea met jullie delen. Plekken waar je heerlijk kunt relaxen en genieten van de omgeving. Het fijne microklimaat in de regio maakt het vakantiegevoel compleet.

Vijf bijzondere (verborgen) plekken in Altea

  1. Club Nautico

Deze prachtige haven inclusief boulevard ligt aan de doorgaande weg (de CV-7651). Je kunt er terecht bij een Spaans restaurant genaamd BonVent. Het is toegankelijk voor iedereen, dus niet alleen voor booteigenaren of leden van de club. Je zit daar rustig en hebt mooi zicht over de haven met op de achtergrond de heuvel met de witte huizen en het bekende kerkje van Altea.

Foto Marijke Zoon – Droomhuis Costa Blanca

  1. Puerto Senso

Puerto Senso een kleinere haven met op de kop van de haven een leuke bar (Portosenso bar) waar je letterlijk “op het water zit”. Je hebt fantastisch uitzicht op de baai van Altea en het eilandje van La Olla waar je ook naartoe kunt kayaken (kayak & jetski verhuur in de haven). Een prachtige locatie om iets te drinken en te genieten.

Foto Marijke Zoon – Droomhuis Costa Blanca

  1. Hondenstrand

Alleen al de provincie Alicante heeft 216 km strand en in 2016 heeft de gemeente Altea besloten om een deel van het La Olla strand te reserveren voor de honden en hun eigenaren. Dat stuk strand grenst aan de haven Puerto Senso. Het heeft fijnere kiezels en is makkelijk toegankelijk voor honden om te zwemmen.

Foto Marijke Zoon – Droomhuis Costa Blanca

  1. Villa Gadea & L’ Olleta

Beneden bij het 5-sterren hotel Villa Gadea kun je aan zee lunchen of dineren en genieten van het prachtige zicht. Omdat je wat hoger zit kijk je mooi uit over zee en het eilandje. Het Spaanse restaurant L´Olleta is gespecialiseerd in de Mediterrane keuken zoals paella en vis. Je kunt ervoor kiezen om in de zon of schaduw te zitten.

Foto Marijke Zoon – Droomhuis Costa Blanca

  1. Botanische theetuin

Een bijzondere plek genaamd Jardin de los Sentidos is een tropische tuin voor een onvergetelijke ervaring op nog geen 500 meter afstand van het strand van La Olla (nog voor de ingang van de urbanisatie Galera de las Palmeras – links). In de oase van rust heb je verschillende hoekjes waar je kunt genieten van een drankje en zelf gebakken taarten die bij de entree van 10 euro is inbegrepen. Ook heeft de tuin ruimte om yoga te beoefenen.

Foto Marijke Zoon – Droomhuis Costa Blanca

En? Was je al bekend met deze plekken? Ben je er al eens geweest? Ik ben ook benieuwd of je nog andere mooie plekken weet in Altea. Deel gerust jouw ervaringen in een reactie hieronder.

Zonnige groet, Marijke

PS: bekijk ook mijn favorieten pagina met daarop ook villa’s en appartementen in Altea.